mercu kejayaan

mercu kejayaan
RASULULLAH BERSABDA: "SABAR ITU PADA PUKULAN PERTAMA" (RIWAYAT MUSLIM)

Lampu Raya Liplap Liplap

Assalamualaikum wbt.. bertemu kembali kita dalam rancangan..."siapa lambat, engkaulah famous"...haaa bak hang.. angan je kau..haha.. okeyh tengok tajuk tajuk.. kenapa dengan tajuk entry kali ni.. pemborong ke? pembuat? pencuri? haha. tidak lah..ni santai santai entry jap.

       Al kisah adik saya teringin pulak nak pasang lampu liplap liplap kat depan sana, sebabnya yang lama punya dah rosak katanya.. so sape lagi jadi mangsa?? huhu..kita jugaklah kena p toman adik kecik sowang nie haaa, p toman tengok lampunyo haa.. kitaorang p satu mall ni, then pilih pilih..tengok tengok.. okeyh, jenis saya ni, kalau orang lain mintak tolong p teman tengok dan dia nak g beli barang tu.. okeyh, saya suka jee.. hee.. kalau mintak pendapat, very sure i will give what the best and bad tapi masa nak beli tu, last decide, korang sendiri la kena decide, janganlah tanya saya lagi, saya just bagi pandangan so its up to u which one is suit for u and will be ur choice, i will accept it sebab itu barang anda! bukan barang saya hehe.. bukan ape nanti kang balik umah.. "woit nape la aku ikut cakap dia, eh macam xsesuai je and etcc...bla bla bla.. haha.. >.< XOXO.

      Soo adik asyik je tanya pendapatkan..kita kasilah.. masa kita bertukar pendapatkan, berperang, gaduh, bersetuju, persamaan.. pelayan tak de kat situ, tempat lampu liplap2... last2 pergi test.. n tetibe adik tanya.. "nak yang mana ni ksya??"... haa terbeliak biji mata saya, adik tadi adik cakap yg ni... tetibe dia senyum sipu malu malu..pelayan to pon keep asking us.. adik nak yang mane? ksya pilih laa.. huhuh dah datang dah penyakit diaaaaa...

          OKEYH. nak tahu kenapa adikku jadi begitu?? sebab sebab sebab.... dia ni ade penyakit malu segan depan orang lain!!! aik geli geleman plak hahah..tapi hakikat gitulah..bila ada orang xkenali, dia akan malu malu tenggiling gitu..geram betol, sampai kan tak boleh nak buat decision...! hhaha tapi kalau dengan family or yang yg kenal, kemain mulut manis, mulut banyak, mulut murai, mengalahkan orang tua huk3..xpaham tol adik ni huhu..itulah adik.. last2 xjadi beli sebab nya ada technical problem kit, not very satisfied with that lampu liplap2..nati kita beli tempat lain dik. :D


        OKEYH. apa apa pon.ITU LAH ADIK SAYA. gaduh jangan cakap ah, disebabkan mulut badan binasa. tapi kalau xde dia, xkecoh plak rumah haha.. ibarat dia tu pengganas yang selalu mengacau keamanan akak abang lam rumah. ada je nak suh orang marah. ehekk. sorry dik. :P


OKEYH. kata kata dalam gambar ni, tiada kaitan dengan perasaan kini.. hehe.. its because the cat soooooo cute comel gebu geram adorable!! >.< ok.. jazakumullahu khairan katsira..

*alhamdulillah ya Allah! terima kasih ya Allah.. sentiasa engkau berikan peluang demi peluang..*

2 comments:

Muhamad Syahir Bin Saifuddin said...

kita nak pasang lampu liplap jgak boleh???

Nik Aisyah said...

@MuhamadSyahirBinSaifuddin lorh lorh jgn nak perli sgt..aku xtahu ape ke nama komersial liplap liplap haha.. ketuk kang.